In opdracht

Vox college

Amsterdam


Vox is jaloersmakend mooi nieuw school type  dat 3 jaar geleden gestart is. Bij Vox zitten de leerlingen van VBMO tot VWO in een ruimte. Er wordt op projectmatige basis les gegeven. De dag begin met een groep van ongeveer 14 leerlingen. Na  20 min waaieren de leerlingen in groepjes van 3 a 4 uit over die ruimte. Dit vraagt om grote flexibiliteit van ruimte en meubels. BureauAat heeft de ruimtes zo verdeeld dat meerdere werkplekken zijn gerealiseerd met verschil van grote, akoestiek en licht. Bijna alles in de ruimte en aan de wand is verplaatsbaar en multi-inzetbaar. Ook het huisje met tribune. Alleen de Kas niet maar die heeft weer verlichting die je naar wens kunt  aanpassen. 

Mobulaire school inrichting Vox leren 2.0
vox klassen schoolmeubilair cnc milling mobiel
modulair school inrichting Vox-klassen

Haak voor je tas aan statafel. Van 3 oude standaard zit-tafels zijn twee ge-upcyclede sta-tafels gemaakt.

De grote start tafel voor 14  leerlingen is maar 20 minuten nodig. Daarna ver-rij je en deeltafel mee met je eigen groepje.

Klein verplaatsbaar lokaal met Tribune
sleuven in het meubilair
zijn om met een pomp-wagen het meubilair te kunnen verplaatsen

Verplaatsbare Dode hoek spiegels aan de wand voorkomt vrije game.

staanmeubilair zitten het nieuwe roken vox-klassen

Sta meubilair want zitten is het nieuwe roken! 

Sjaak  

Vraag van (destijds) Amsterdam ArenA, HVA en AmsterdamMade:
"doe iets met de 50.000 stoeltjes die vervangen worden"

Hoe simpel kun je het houden,  dat was de zoektocht naar mogelijkheden met oude Arena zitjes. Het is een stoel  in een ander format geworden omdat we niet in de rijke historie van het stoeltje wilden zagen.

"Hoe kan ik met een minimale toevoeging zonder iets met zitting te doen toch stoel bouwen?"

Dan blijkt dat er gewoon poten in zitting zitten en via een koppelstuk tussen de vier losse onderdelen kon de  verbinding gemaakt worden.  Ook de gaten in de metalen beugels konden goed gebruikt worden. toegevoegd zijn uiteindelijk twee cnc gefreesde verbinding stukken waar je losse onder delen inschuift en borgt met een stevige bout. 

Uiteindelijk hebben we lang niet alle stoeltjes toebedeeld gekregen en hebben we nu nog enkele zittingen over die we tot jouw Exclusieve Sjaak kunnen maken in oplage van 14.


Ajax Amsterdam Arena stoeltje Johan Cruijf ArenA upcycling
Halalluja

Community Art project uit 2011 actueler dan ooit


Halalluja is een woordspel op Halleluja en Halal. Door deze heilige woorden te combineren met verschillende religies, allemaal heel erg onderdeel van de stad Amsterdam, wil ik het idee verstoren dat deze religies tegengesteld zijn aan elkaar.
Het is algemeen bekend dat de import van een 'nieuwe' religie het evenwicht kan verstoren tussen elke gemeenschap die andere opvattingen heeft. Dit gebeurde meerdere keren in de loop van de eeuwen. Maar telkens als dit gebeurde, konden de Amsterdammers het nieuwe opnemen en naar voren komen. Nu, in een periode waarin conflict soms de enige keuze lijkt te zijn (vaak gevoed door nepnieuws), geloof ik dat het tijd is om dit soort verstoringen opnieuw te bekijken en om letterlijk te benadrukken dat Amsterdam een ​​stad is waar verschillende religies elkaar kunnen ontmoeten. en bestaan ​​vreedzaam samen. Halalluja heeft jaren rond gereisd door de verschillende stadsdelen van amsterdam.

Actinc

Act Inc.

BureauAat heeft de branding voor trainingsacteurs bureau Act Inc gemaakt inclusief fotoshoot met modelbouw poppetjes. keuze voor poppetjes & groen is om alle ruis weg te halen  om  zo helder en  puur de basis van het trainings-acteren vast te leggen in beeld.

"Agressie training is bijna overbodig"

MikadoBank


Bank Stads/lokaal houten balken met vette ronde kanten, liggend op betonnen poerten.

buitenbank
sdatshout
rob malasch

Serieuze zaken 

Rob Malash


Interieurontwerp van de galerie in 1998

Eigenhuis & tuin

Wat Nico en Mirna op  tv maakte bedacht ik. Van smurfenkast tot romantische veranda. Eigenhuis en tuin was een aantal seizoenen een heerlijke speeltuin om  ook dingen buiten de eigen mooi/lelijk comfort zone te bedenken. Hier keken een miljoen mensen naar die vervolgens naar de Praxis gingen  om mijn ideeën na te maken. Praxis kocht daar speciaal op in;-). 

eigenhuis&tuin

Parool oktober 1997

Ontwerp en bouw 

art gallery chelsea NYC


Shop in shop concept

iittalla

van 2003 tot 2005 uitgerold in diverse landen zoals Nederland, Belgie, Duitsland, Engeland. Basis concept het eten de zin in eten en de zin in koken van eten maakt dat je die pan of dat servies wel koopt. In de servies winkel vond je niet wat in bladen als elle eten en de living staat en dan bedoel ik de sfeer van eten. 

shop in shop concept

Heb jij een vraag? Neem dan contact met ons op

Netherlands

De wereld aan je voeten

Meubel objecten

Huisvest de Wilde Bij