In opdracht

Vox college

Amsterdam

Vox is een benijdenswaardig nieuw schooltype dat 3 jaar geleden begon. Bij Vox zitten leerlingen van VBMO tot VWO in een kamer. Lessen worden gegeven op projectbasis. De dag begint met een groep van ongeveer 14 studenten. Na 20 minuten waaieren de leerlingen uit in groepjes van 3 of 4 over die ruimte. Dit vereist een grote flexibiliteit van ruimte en meubilair. BureauAat heeft de ruimtes zo ingedeeld dat er meerdere werkplekken zijn ontstaan met verschillen in grootte, akoestiek en licht. Bijna alles in de kamer en aan de muur is verplaatsbaar en veelzijdig. Ook het huis met tribune. Alleen niet de Greenhouse, maar wel verlichting die je naar wens kunt aanpassen.

Mobulaire school inrichting Vox leren 2.0
vox klassen schoolmeubilair cnc milling mobiel
modulair school inrichting Vox-klassen

Haak voor je tas aan de statafel. Van 3 oude standaard zittafels zijn twee upcycled statafels gemaakt.

De grote starttafel voor 14 studenten duurt slechts 20 minuten. Dan rijd je met je eigen groep een deeltafel.

Kleine draagbare kamer met standaard
sleuven in het meubilair
om de meubels te kunnen verplaatsen met een pompwagen

Verplaatsbare dodehoekspiegels aan de wand voorkomen vrij spel.

staanmeubilair zitten het nieuwe roken vox-klassen

Staande meubels want zitten is het nieuwe roken!

Sjaak


Vraag van (destijds) Amsterdam ArenA, HVA en AmsterdamMade:
"Doe iets met de 50.000 stoelen die worden vervangen"
Hoe simpel kun je het houden, dat was het zoeken naar mogelijkheden met oude Arena stoelen. Het is een stoel in een ander formaat geworden omdat we niet in de rijke historie van de stoel wilden kijken.

"Hoe kan ik een stoel bouwen met een minimale toevoeging zonder iets met de zitting te doen?"

Dan blijkt dat er alleen maar poten in de zitting zitten en de verbinding via een koppelstuk tussen de vier losse delen gemaakt zou kunnen worden. De gaten in de metalen beugels kunnen ook goed worden gebruikt. Tot slot zijn er twee CNC-gefreesde verbindingsstukken toegevoegd waar je losse delen in schuift en vastzet met een stevige bout.

Uiteindelijk hebben we nog niet alle stoelen toegewezen gekregen en hebben we nu nog een paar stoelen over die we in een oplage van 14 van jouw Exclusieve Sjaak kunnen maken.


Ajax Amsterdam Arena stoeltje Johan Cruijf ArenA upcycling
Halalluja

Community Art-project uit 2011 actueler dan ooit

Halallujah is een woordspel over Hallelujah en Halal. Door deze heilige woorden te combineren met verschillende religies, allemaal heel erg onderdeel van de stad Amsterdam, wil ik het idee doorbreken dat deze religies tegengesteld zijn aan elkaar.
Het is bekend dat de invoer van een 'nieuwe' religie het evenwicht kan verstoren tussen elke gemeenschap met verschillende opvattingen. Dit is in de loop der eeuwen meerdere malen gebeurd. Maar telkens als dit gebeurde, konden de Amsterdammers het nieuws opnemen en naar voren komen. Nu, in een tijd waarin conflict soms de enige keuze lijkt te zijn (vaak gevoed door nepnieuws), geloof ik dat het tijd is om dit soort verstoringen te heroverwegen en letterlijk te benadrukken dat Amsterdam een stad is waar verschillende religies elkaar ontmoeten. kunnen ontmoeten. en vreedzaam naast elkaar bestaan. Halalluja reist al jaren door de verschillende delen van Amsterdam.

Actinc

Act Inc.

BureauAat heeft de huisstijl gecreëerd voor trainingsacteursbureau Act Inc, inclusief een fotoshoot met modelpoppen. de keuze voor dolls & green is om alle ruis te verwijderen om zo duidelijk en puur de basis van de trainingshandelingen in beeld te krijgen.

'Agressietraining is bijna niet nodig'

MikadoBank


Bench City/lokale houten balken met gedurfde afgeronde zijkanten, liggend op betonnen funderingen.

buitenbank
sdatshout
rob malasch

Serieuze zaken 

Rob Malash


Interieurdesign van de galerie in 1998

Eigen huis & tuin

Ik bedacht wat Nico en Mirna op tv maakten. Van smurfenkast tot romantische veranda. Eigen huis en tuin was om een aantal redenen een heerlijke speeltuin om ook buiten de eigen mooie/lelijke comfortzone te denken. Een miljoen mensen keken ernaar en gingen toen naar Praxis om mijn ideeën te kopiëren. Praxis heeft zich daar speciaal voor ingekocht ;-).

eigenhuis&tuin

Parool oktober 1997

Design en bouw

kunst gallery Chelsea NYC


Winkel in winkelconcept

iittalla

Van 2003 tot 2005 uitgerold in verschillende landen zoals Nederland, België, Duitsland, Engeland. Basisconcept het eten Het gevoel voor eten en het gevoel om eten te koken zorgt ervoor dat je die pan of dat servies koopt. In de servieswinkel vond je niet wat er in tijdschriften als Elle Eten en de living staat en dan bedoel ik de sfeer van eten.

shop in shop concept