Aad Kruiswijk  

Venue Hugger

0654282304

uitvinder, vormgever, kunstenaar met een achtergrond op de meubel vakschool en de Rietveld academie.

info@aat.nu

Willem van den Broek

Fixer

0651992551

meer dan 20 jaar ervaring binnen grote internationale bedrijven als Corporate Finance specialist.


willem@aat.nu

Identiteit BureauAat


BureauAat is een creatief bureau waarbij  vorm en functie elkaar vinden. Dit leidt tot praktische toepassingen die vooral ook mooi zijn.

BureauAat kent 2 partners. Aad Kruiswijk is de uitvinder, vormgever, kunstenaar met een achtergrond op de meubel vakschool en de Rietveld academie. Willem van den Broek is de operationele kracht, met meer dan 20 jaar ervaring als Corporate Finance specialist waar oplossingsgericht presteren onder druk een key-differentiator is. Deze niet voor de hand liggende, maar sterk complementaire samenwerking is de kracht van BureauAat.

BureauAat zet conceptuele gedachtes om in concrete ideeën en legt daarbij de puzzel van denken naar doen. We observeren ruimtes, gebruiken, systemen, producten en trends. We bekijken de mogelijkheden van alle kanten zonder nog een oordeel te hebben. Daarbij is Leonardo da Vinci een groot voorbeeld. 

Een belangrijk motto van Leonardo waar BureauAat zich in herkend is : Saper Vedere: ‘weet hoe te kijken’. Leonardo zag overal patronen en verbindingen (tussen een waterkolk en een bloem, tussen de bloedsomloop en rivieren), hij combineerde logisch denken met schoonheid, was gefascineerd door paradoxen en onduidelijkheid. 

Maar met aandachtig observeren kun je geen geld verdienen. Leonardo paste zijn vaardigheden dan ook toe op meer winstgevende gebieden, met name als ontwerper, architect en bedenker van bijvoorbeeld wapens. Zijn tijdgenoten vonden niet al zijn ideeën uitvoerbaar, en sommigen waren ronduit vreemd, zoals de fiets en de helikopter. 

Net als de hedendaagse multi-tasker, had Da Vinci moeite met het afronden van opdrachten. Zelfs zonder nieuwe media, fragmenteerde zijn aandacht. Da Vinci leert ons dat dit geen probleem hoeft te zijn, als je maar goed blijft kijken.

BureauAat opereert als een onafhankelijke, oplossingsgerichte denker die wenst te werken voor resultaat waarbij de oplossing of het product voorop staat.