Het concepten warenhuis voor al uw producten, 
objecten maar ook gehele inrichtingen. 
De concepten liggend op het snijvlak van kunst, technologie & wetenschap. Met de functie in de  basis en circulariteit als standaard.                                Sjaak  

Vraag van (destijds) Amsterdam ArenA, HVA en AmsterdamMade:
"doe iets met de 50.000 stoeltjes die vervangen worden"

Hoe simpel kun je het houden,  dat was de zoektocht naar mogelijkheden met oude Arena zitjes. Het is een stoel  in een ander format geworden omdat we niet in de rijke historie van het stoeltje wilden zagen.

"Hoe kan ik met een minimale toevoeging zonder iets met zitting te doen toch stoel bouwen?"

Dan blijkt dat er gewoon poten in zitting zitten en via een koppelstuk tussen de vier losse onderdelen kon de  verbinding gemaakt worden.  Ook de gaten in de metalen beugels konden goed gebruikt worden. toegevoegd zijn uiteindelijk twee cnc gefreesde verbinding stukken waar je losse onder delen inschuift en borgt met een stevige bout. 

Uiteindelijk hebben we lang niet alle stoeltjes toebedeeld gekregen en hebben we nu nog enkele zittingen over die we tot jouw Exclusieve Sjaak kunnen maken in oplage van 14.


schets interieur VOX college

VoX college

Vox is jaloersmakend mooi nieuw school type  dat 3 jaar geleden gestart is. Bij Vox zitten de leerlingen van VBMO tot VWO in een ruimte. Er wordt op projectmatige basis les gegeven. De dag begin met een groep van ongeveer 14 leerlingen. Na  20 min waaieren de leerlingen in groepjes van 3 a 4 uit over die ruimte. Dit vraagt om grote flexibiliteit van ruimte en meubels. BureauAat heeft de ruimtes zo verdeeld dat meerdere werkplekken zijn gerealiseerd met verschil van grote, akoestiek en licht. Bijna alles in de ruimte en aan de wand is verplaatsbaar en multi-inzetbaar. Ook het huisje met tribune. Alleen de Kas niet maar die heeft weer verlichting die je naar wens kunt  aanpassen. 

Haak voor je tas aan statafel. Van 3 oude standaard zit-tafels zijn twee ge-upcyclede sta-tafels gemaakt.

De grote start tafel voor 14  leerlingen is maar 20 minuten nodig. Daarna ver-rij je en deeltafel mee met je eigen groepje.

Klein verplaatsbaar lokaal met Tribune
sleuven in het meubilair
zijn om met een pomp-wagen het meubilair te kunnen verplaatsen

Verplaatsbare Dode hoek spiegels aan de wand voorkomt vrije game.

Sta meubilair want zitten is het nieuwe roken! 

MeesterAat

Heerlijk als wat je bedenkt werkt en gebruikt wordt waarvoor je het bedacht hebt.
Het zou mooi zijn als nog meer scholen deze flexibiteit omarmen.
DusSchoolmeubilair label onder MeesterAat is in oprichting

Nu al interesse  

Treinbank

Door de combinatie van zit/sta plekken neemt tafel weinig ruimte in en wat blijkt "de staanplekken zijn het populairst"


Ook een start tafel voor veel!


Bee Inc.

Project van BureauAat 
 

Bee Inc. Huisvest de wilde Bij en heeft hiervoor een werkend Bijenhotel & burcht ontwikkeld voor op het balkon of in de tuin of langs de snelweg. 


De Wilde Bij is niet, zoals sommige mensen denken, een verwilderde honingbij. Het is een verzamelnaam voor alleen levende, oftewel Solitaire Bijen. De levenswijze verschilt grondig van die van de honingbij. Bij de Solitaire Bijen heeft elk vrouwtje een eigen nestholte waarin ze haar eitjes legt.

De levenscyclus van de Solitaire Bijen behelst slechts enkele maanden. In die periode gaat elk vrouwtje op zoek naar een geschikte nestplaats. Wanneer de nestholte is goedgekeurd, begint het vrouwtje met een aantal foerageervluchten. Hierbij wordt stuifmeel verzameld dat achteraan in de nestholte wordt opgestapeld. Wanneer voldoende stuifmeel is verzameld legt het vrouwtje er een eitje op. Hiervoor wordt dan een wand gebouwd van modder en speeksel, zodat er een cel ontstaat. Daarna wordt alles herhaald tot de holte volgebouwd is met cellen.


Al dit moois gebeurd in de holtes zoals die in de Bee Inc. kristal zitten. De holtes lopen een klein beetje omhoog zodat de regen er niet in kan waaien en nestholtes droog blijven.

Bee Inc. Kristal

Bee Inc. Bijen burcht

productie proces

Bijen lesprogramma voor basisschool groep 6/7

BureauAat heeft lesprogramma geschreven en vorm gegeven. In opdracht van gemeente Amsterdam in samenwerking met schooltuinen van Amsterdam.

Pouf

van massief stuk lokaalhout

De Wood Crystal-sculpturen zijn gemaakt van  
stadshout. Elk stuk wordt door een robot in een 
sculpturaal voorwerp gesneden en heeft een 
bio-coating afwerking van hoge kwaliteit.

De sculpturale objecten binnen zijn beschikbaar in verschillende vormen en kleuren en functioneren als tafels, krukjes en poefs. De ontwikkeling van (grootschalige) maatwerkprojecten is op aanvraag beschikbaar.


Community art project BureauAat

Vraag:  Ga gesprek aan met de buurt.
Bos en Lommer is een fantastische gemengde wijk in Amsterdam West  
BureauAat had zin in Goed gesprek;-) vandaar de samenvoeging van Halal en Hallelujah tot Halalluja in 
2010 

Act Inc.

BureauAat heeft de branding voor trainingsacteurs bureau Act Inc gemaakt inclusief fotoshoot met modelbouw poppetjes. keuze voor poppetjes & groen is om alle ruis weg te halen  om  zo helder en  puur de basis van het trainings-acteren vast te leggen in beeld.

"Agressie training is bijna overbodig"MikadoBank


Bank Stads/lokaal houten balken met vette ronde kanten, liggend op betonnen poerten.

eerdere projecten:

Serieuze zaken 

Rob Malash


Interieurontwerp van de galerie in 1998

Eigenhuis & tuin

Wat Nico en Mirna op  tv maakte bedacht ik. Van smurfenkast tot romantische veranda. Eigenhuis en tuin was een aantal seizoenen een heerlijke speeltuin om  ook dingen buiten de eigen mooi/lelijk comfort zone te bedenken. Hier keken een miljoen mensen naar die vervolgens naar de Praxis gingen  om mijn idee├źn na te maken. Praxis kocht daar speciaal op in;-). 

Parool oktober 1997

Ontwerp en bouw 

art gallery chelsea NYC


shop in shop concept

iittalla

van 2003 tot 2005 uitgerold in diverse landen zoals Nederland, Belgie, Duitsland, Engeland. Basis concept het eten de zin in eten en de zin in koken van eten maakt dat je die pan of dat servies wel koopt. In de servies winkel vond je niet wat in bladen als elle eten en de living staat en dan bedoel ik de sfeer van eten.